Szeretek olvasni, és a nyakláncom is ezt hirdeti!

Az, hogy nagyon szeretek olvasni, több évtizedes élmény számomra. Annak idején, még mozgott a tejfogam, amikor 9 évesen a Winnetou c. igen vaskos könyvben megismertem Old Shatterhand és Old Firehand történeteit, majd később szépen sorban jöttek a pöttyös, csíkos, és a delfines könyvek is. Teltek-múltak a napok, a hetek, a hónapok, én pedig szépen sorban, egymás után faltam az újabbnál újabb történeteket. Megállás nélkül.

Mára ott tartok, hogy egész szép kis magánkönyvtáram lett, ahol külön sorban tartom a romantikus, a történelmi, a sci-fi, a krimi és a fantasy történetek százait. Jane Austen, Harry Potter és Agatha Christie világa teljesen lenyűgözött, és egyfajta küldetésnek érzem megszerettetni ezeket, és más történeteket azokkal, akik lehet, hogy nem is tudják, milyen élmény az olvasás.

Gyakran megfordul a fejemben, hogy talán csak nem találták még meg azt a könyvet, ami elvezeti őket a könyvek mesés világába. Oda, ahol ezer főhős várja, hogy újraélje a saját kis történetét. Na jó, Boleyn Anna talán nem sietteti azt a bizonyos kivégzést.

T’aan jewelry – Nyaklánccal az olvasásért

Van már olyan táskám, amely az olvasás szeretetét hirdeti, sőt olyan is, amire konkrétan az van írva: Az olvasás menő. Olyan nyakláncom azonban eddig még nem volt, ami a könyvek szeretetét, a különböző történetek sokszínűségét jelentené számomra. Amikor kapcsolatba kerültem a T’aan jewelry márka tulajdonosával, Ludánné Varga Edittel, közösen úgy döntöttünk, hogy az általa felajánlott nyaklánc nagyon egyedi és izgalmas lenne, ha csupán ez a szó szerepelne a medálon: books.

A kézzel készült 18k gold filled Memory nyaklánc rögtön megtetszett, mert szeretem az egyszerűbb darabokat, és mert a kiválasztott betűtípus az én kis hóbortos, játékos természetemet idézi. Hamar megérkezett hozzám, azóta pedig két kezemen sem tudnám megszámolni, hányan nézték meg közelebbről, mi is szerepel a medálon.

A feliratot egyébként vegyesen fogadták. Sokan azonnal szimpatizáltak vele, és elmesélték, hogy ők maguk is nagy könyvmolyok, míg mások csak mosolyogtak, hogy “Jaaaj, ugyan már, könnyű annak, akinek van ideje olvasni. Ha nekem lenne, én is olvasnék”. És itt jön képbe Szabados Ági Facebook csoportja, amely a Nincs időm olvasni kihívás/Van időm olvasni csoport nevet viseli. A bajszuk alatt mosolygókat ide irányítottam, azzal az üzenettel, hogy a kifogások helyett inkább az alkalmat kellene keresni az olvasásra.

Milyen érdekes az élet, nem igaz? A T’aan jewelry nyakláncom ily’ módon kapcsolódik egy FB csoporthoz, ahol ezerszer annyi könyvmoly van, mint amennyit személyesen ismerek. Néhányan közülük azok lehetnek, akik feltűnően bámulják a mellkasomon a medált a villamoson, és ha rájuk nézek, bátorítóan bólogatnak. Sokszor könyvvel a kezükben. Ilyenek vagyunk mi, könyvmolyok. Szívesen hirdetjük az olvasás szépségét. Egyesek tetoválás, mások blogok vagy éppen ékszerek formájában.

Ha saját láncot szeretnétek “Austen”, “Tolsztoj”, vagy akár “Dickens” felirattal, én megértem. Tényleg. És tuti, hogy a villamoson is kiszúrom majd rajtatok!

1 comment
  1. Rólad milyen könyv születne?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük