Lefogytam és stylistnál jártam – Így lettem (újra) őrült Carrie Bradshaw

Amióta az eszemet tudom, imádok ruhát vásárolni, próbálni, vagy akár csak nézegetni a szebbnél szebb darabokat. Amíg sokan akár 10-15 kilót is híztak a Covid alatt, én lefogytam, és úgy döntöttem, részt veszek egy stílustanácsadáson, hogy kihívás elé állítsam magam, és megtudjam, mi áll igazán jól. Nem csalódtam. Sőt! Imádtam minden pillanatát!

Kamaszkoromban minden nyáron dolgoztam, csak hogy elcseszhessem ruhára a megkeresett pénzt. Elég korán fontos lett számomra, hogy saját pénzem legyen, és ne a szüleimnek könyörögjek egy-egy álomdarabért, így – bár anyukám néha elég furcsán nézett rám, de – magamnak vásároltam, zsebpénzből.

A világ összes pénzét el tudtam volna verni olyan darabokra, amelyek láttán ma úgy menekülnék, mintha egy csapat bájos tarantula üldözne.

Mi a titok? Hogyan fogytam le?

Az igazság az, hogy nincsenek csodaszerek. Nincs nagy titok, nincsenek tabletták, meg mindenféle varázslat. Még gumibogyószörp sincs, a legnagyobb bánatomra (bár ennek semmi köze a fogyáshoz, viszont ugrálni marha jó lenne vele).

Hogy komolyra fordítsam a szót, elhagytam a lisztet, illetve a cukrot, és elkezdtem mozogni. Az elején nagyon drasztikus volt a diétám (szinte csak kefírt és almát ettem), később aztán módosítottam ezen, hogy ne zakkanjak meg az éhségtől. A legnagyobb változást a mozgás hozta az életembe, mert az úszást kivéve mindig is utáltam sportolni – köszönhetően a tré tesióráknak (és tesitanároknak).

Most nem telik el nap, hogy ne mozogjak valamit, bár némi gyakorlás itt-ott még bőven elkél. A mozgáskoordinációm mindig is katasztrofális volt, képes vagyok a saját lábamban elesni. Néhány hét mozgás például azért maradt ki, mert leestem a lépcsőn, és annyira megütöttem a medencecsontomat, hogy időt kellett adnom magamnak a regenerálódásra. Olyan vagyok, mint a kétbalkezes, kétballábas, de mosolygós Spongyabob.

A legnagyobb kedvencem az áfonyás Update szörp (igen, én csípem Norbi szörpjét, kövezz meg érte), naponta fogyasztok kollagént, és fehérjét a PureGold Protein márkától, és termoaktív, koffeinnel gazdagított gélem is van, ami remekül működik. A fogyás és formálódás sokoldalú meló, de tudatos hozzáállással megvalósítható.

Vagyis, ha egyébként egészséges vagy, akkor le tudsz fogyni, én vagyok az élő példa. Neked semmi nem válik be? Maximum nem teszel meg minden tőled telhetőt a cél érdekében (igen, a mozgást sem lehet elkerülni). Ez a te döntésed, kifogás mindig van. Lehet zabálni kenyeret, gumicukrot, csokit és tésztákat, csak akkor ne panaszkodj, hogy gurulva könnyebb közlekedni.

Most S-es ruhákat hordok, van néhány márka, amiből elég az XS-es is. Ez azt jelenti, hogy mindenhol tudok magamnak vásárolni, méretbeli megkötés nélkül. Hogy ez milyen érzés? Elképesztően jó, imádom. Tudom, hogy magamnak köszönhetem ezt az egészet, és bár nagyon nehéz munka volt, és sok lemondással járt, nagyon megérte.

Még a gumicukrot is tudom pótolni házilag készített kollagénzselével, aminek ugyanolyan az íze, csak még egészséges is.

Hogyan kerültem az Allee TRENDm stílustanácsadására?

Annyira de annyira egyszerű volt, csak kiválasztottam a Lakatos Mark Group – Style institute egyik – számomra szimpatikus – stylistját, Kocsis Beát, és megjelentem az adott napon az adott időpontban a plázában. Ez így túl egyszerűen hangzott hozzám képest, nem igaz?

Az igazság az, hogy késtem 5 percet, mert rohannom kellett a tanácsadás előtt a H&M-be SOS venni egy hatalmas shopper táskát, mivel az enyémnek a villamosmegállóban leszakadt a pántja, így minden cuccom az überkoszos budapesti betonon landolt. A gondolattól még most is rosszul vagyok, mert évekig éltem Pesten, és a járdák látványa igen gyakran motivált egy kiadós hányásra.

És most…az én kis kütyüim mind a járdán hevertek, a tudjukdenemmondjukkimiben.

Tehát Beához inkább amolyan eszteresen-káromkodósan estem be, mintsem légiesen belibbentem volna, és marhára szégyelltem magam, hiszen én soha nem kések sehonnan. SOHA.

Az egyetlen kérés a szettemmel kapcsolatban az volt, hogy a ruhám alatt fehér, vagy testszínű fehérneműt viseljek, hogy ez ne zavarjon a próbák alatt. Mivel farmer és fekete pántos felső volt rajtam, Bea azonnal megkérdezte, hogy ez a stílusom, vagy nyitott vagyok-e a feketén kívül más színekre is.

Imádom a színeket, én lehetnék a pink összes árnyalatának reklámarca, illetve “a mentaszín és a korall legelkötelezettebb rajongója” cím is tuti az enyém. Vagyis részemről kezdődhetett a válogatás, bár bevallom, hihetetlenül izgultam.

Az általam preferált márkák üzleteibe mentünk be, így szerencsére otthonosan éreztem magam, de már az első perctől egészen más szemmel néztem a ruhafogasokra és polcokra, mint korábban bármikor. Kész voltam arra, hogy elhagyjam a komfortzónámat.

Milyen infókkal és élményekkel gazdagodtam?

A tanácsadás során különböző stílusokat teszteltem Bea segítségével, illetve megbeszéltük, mi áll jól nekem, és mire figyeljek, ha vásárolok.

  • Meggyőződtem arról, hogy a stylist nem egy csodabogár-fajta, ráadásul Bea annyira közvetlen volt, hogy szinte azonnal elmúltak a félelmeim a programmal kapcsolatban.
  • Az intimitás nálam nagyon kényes terep, de Bea nagyon diszkrét volt, így nem kezdtem el pánikolni, ha benézett a függöny mögé, vagy felhúzta a ruhám cipzárját. Ez nálam kész csoda, és hatalmas megkönnyebbülés volt.
  • Kaptam egy csokornyi infót azzal kapcsolatban, hogy mi áll jól a lábamon (hosszú combjaim vannak), milyen szabású ruhák nem mutatnak sehogy rajtam (a mellrészt kell figyelni), és mennyiféle színben, mintában, és őrült megoldásban gondolkodhatok. A lehetőségek tárháza végtelen.
  • Nem éreztem semmit sem kötelezőnek, legszívesebben magamhoz öleltem volna a világot egy-egy szettben.

Hogy mégis mi volt a legnagyobb élmény? Annyi önbizalmat kaptam Beának köszönhetően, hogy ezzel, és a sok hasznos infóval már sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Szinte minden ruha S-es vagy XS-es méretű volt, amit próbáltam/vásároltam, ezeket láthatod a fotókon is.

Sőt! Onnan tudom, hogy Bea szívvel-lélekkel IS dolgozik, hogy a saját fekete bőrkabátját is rám adta, hogy egy szettet ezzel egészítsünk ki. Ő egy picike, filigrán nő, álmomban nem gondoltam volna, hogy jó lehet rám is méretben a kabátja, de ő végig biztatott és terelgetett. Amolyan vagányan és stílusosan, amilyen a természete.

Ha tehetném – és miért ne tehetném? – ezentúl csak az ő stílustanácsaival felszerelkezve járnék vásárolni, mert a diétámhoz, és a sporthoz adott még egy csipet plusz élményt, a magabiztosság érzését. Ha van olyan stylist, aki a személyiségével is dolgozik, az biztosan ő. Csak ajánlani tudom neked is – receptre kellene felírni!

Hogy mi a tanulság? Nos, az biztos, hogy ezután már nem szórom a zsozsót vaktában rucikra, és az is fix, hogy ezután mindig lesz nálam tartalékpénz, ha esetleg random kell vásárolnom táskát magamnak Murphy rafkós “hogyan csesszünk ki Esztivel” törvényei miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük