“Irány a Narka, zaklasd Andreát egy hasonló táskáért!”

Imádom azokat a kiegészítőket, amelyeknek története van. Ha annyi ötforintosom lenne, ahányszor az előző mondatot leírtam vagy elmondtam, már enyém lenne Dagobert bácsi kincseskamrája. Igen, jól emlékeztek rá. Az, amelyikben az öreg kacsa a kincsek között úszkál, elégedett fejjel, amely azt sugallja: “Igen, ez bizony a gazdag kacsaélet csúcsa”.

Nos, az egyedi kiegészítők pontosan így állnak a gardróbomban. Neeem, nincs olyan sok belőlük, mint Dagobert kincseiből, de ha rájuk nézek, pontosan így érzek én is: “Igen, ez bizony a legszebb kiegészítők kincsestára”. Köztük pedig mosolyogva üldögél egy mustársárga horgolt Narka táska, ami már ki is választotta, hogy a hatszáz kendőm, nyakláncom és napszemüvegem közül melyiket milyen évszakban szeretné szebbé tenni.

A Narka shop és Dagobert bácsi

Hogyan lehet egy táskának története?

Az ember bemegy egy boltba, leakaszt egy táskát magának, kifizeti és kész. Ó, de gondolhatjátok, hogy ezzel a szépséggel nem ez történt. Ez kérem szépen, egy kizárólag nekem készített magyar kézműves termék, amelynek én választottam ki a színét és a formáját is.

Ha kedvelitek a szép színeket, azt javaslom, keressetek fel egy fonalakkal foglalkozó webáruházat, és garantáltan több árnyalatba szerettek bele, mint amennyit eddigi életetek során egyáltalán ismertetek. Mert ott van a bíbor, meg a jégkék, meg a tengerészkék, meg a korall, és még ezer másik. És ha olyan bénák vagytok a horgoláshoz, mint én, de lelkesek vagytok, akkor bizony talán még az is megfordul a fejetekben, hogy a fonalak kedvéért mégis megtanultok horgolni, hogy egy csapásra, varázslatra a kezetek között szülessenek meg a legszebb horgolt táskák a földkerekségen.

Az én táskám például alig várta, hogy elnyelje azt a rengeteg FONTOS ÉS ELENGEDHETETLEN kütyüt, amit magamnál hordok, és elinduljunk végre közösen nyaralni. Amúgy szépen, csinosan, mustársárgán.

Persze a ruhámat a táskához igazítottam, a táskában pedig egy halom szütyő és tároló és szelfibot mellett ott sorakozott minden kincsem, ami a vízparton elengedhetetlen. Kétféle napszemüveg, vízipisztoly és egy könyv is, biztos, ami biztos. A táska pedig csak lengedezett az oldalamon, és a buszon, a metrón, majd a H5-ös HÉV-en mindenkire rákacsintott, ezt az üzenetet átadva:

“Te is fejest ugranál az élménybe, mint Dagobert bácsi, a kapzsi kacsa? Akkor irány a Narka, zaklasd Andreát egy hasonló példányért”.

Ez a mese úgy kezdődött számomra…

….hogy volt egy királylány (ÉN), akinek minden vágya egy olyan táska volt, ami kerek formájú. Mivel naphosszat cikkek írásával és jogtiszta fotók hajkurászásával vagyok elfoglalva, nem is tudtam kikerülni annak a köralakú táskának a fotóját, amelyet egy strandos képen egy nagyon trendi csaj fog, boldogan mosolyogva.

Na és persze akkor a királylány szépen elkezdte törni a fejét azon, hogy vajon honnan szerezhetne egy olyan magyar táskát, ami hasonlóan izgalmas kiegészítője lehet a nyári szettjének. Meg ami azt illeti, az őszinek, télinek és tavaszinak is. És akkor jött a tipikus mesebeli fordulat. A jótündér bekopogtatott (a Facebookon), és megvalósította az elképzelésemet, a lehető legcsodásabb formában. A jótündér neve pedig nem más, mint Balogh Andrea, aki a Narka shop tulajdonosa (no és persze két praclié, amely csodákra képes a horgolótűkkel).

Gondolhatjátok, hogy amíg a Magyar Posta leszállította a csomagot, addig meg kellett küzdenem a sárkánnyal, a vasorrú bábával, az álruhába öltözött gonosz herceggel és kb. egy halom farkassal, aki keresztbe akart tenni a kismalacnak, ám végül a kezemben tarthattam a legszebb dobozt, amiben ott szundikált az én mustársárga horgolt táskám, amely ezer közös élményt ígért.

Indulhatunk? Indulhatunk!

Én pedig alig várom, hogy a buszon, a villamoson, a metrón és a HÉV-en is büszke Dagobert bácsi legyek, aki nem túl kapzsi, és szívesen elárulja minden kedves táska-irigynek a lelőhelyet, ahol a körtáska, a macaron táska, a piramis táska és más szépségek beszerezhetőek korall, menta, és még vagy ezer más csodás árnyalatban.

Egy Narka táska stílusos, egyedi és különleges. Az én mesés gardróbomból pedig pontosan egy ilyen szépség hiányzott.

Az pedig csak hab a tortán, hogy Andrea vidám és közvetlen személyisége csak még inkább arra ösztönöz, hogy teletömjem a virtuális bevásárlókosaramat a horgolt csodáival!

1 comment
  1. Hogy jutott eszedbe, hogy éppen kerek táska kell? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük