Te hiszel az ásványok különleges erejében?

Az az igazság az ásványokkal kapcsolatban, hogy előbb tudtam róluk felsorolni 1001 hasznos információt, mint ahogy rákattanhattam volna a Danubius rádió 40 király műsorára. Ez pedig azt jelenti, hogy gyerekkoromtól jelen vannak az életemben, bár talán kicsit máshogyan, mint azt először gondolnátok.

Mivel az öcsém picike kora óta megrögzötten gyűjtötte a köveket és ásványokat, járta a bányákat, az ásványvásárokat és az utolsó forintját is erre költötte, én is részesen lettem ennek az őrületnek. A tesóm ugyanis éjjel-nappal arról beszélt, hogy melyik ásvány miért érdekes vagy értékes, mire és hogyan hat, van-e neki otthon belőle, vagy csak a bakancslistáján van az adott darab.

Ha nem is jegyeztem meg minden részletet, teljesen természetes lett számomra az ásványok jelenléte, és soha egyetlen percig sem merült fel bennem, hogy ne hatnának ránk valamilyen formában.

Az ásványok ereje – Hogyan hat ránk?

Néha ugyan belelapozgattam a tesóm ásványokkal foglalkozó könyveibe, mert érdekesek voltak, és a fotókat is imádtam, alapvetően nem gondoltam arra, hogy beszerezzek pusztán a gyógyító hatása miatt egyet-egyet.

Később, amikor az egyetemen beleszerettem az ékszerekbe, szembejöttek velem az ásványékszerek is, aztán a kézműves vásárokon teljesen a rabja lettem ennek a sok szépségnek. Utánajártam annak, hogy mi a horoszkópkövem (aventurin), és hogy vajon mire jó a hegyikristály, az achát vagy éppen a rózsakvarc. Ezek talán a legismertebb ásványok, amelyeknek a neve senkit nem lep meg, bár azt kötve hiszem, hogy az emberek többsége tudná, hogy milyen hatással lehetnek a testi/lelki/mentális folyamatokra.

Most azonban, hogy megismerkedtem Holczer-Kancsár Edinával, a Dina Charm Minerals tulajdonosával és tervezőjével, őszintén mondhatom nektek, hogy sokkal izgalmasabbnak találom az ásványokat, mint korábban bármikor. Hogy miért?

Életre szóló élmény és emlék – Dina Charm

Képzeljétek, Edinának köszönhetően bekukkantottam kicsit az ásványok világába, és megtudtam, hogy az, aki jól ismeri őket, úgy tud segíteni egy-egy ásványékszer majdani viselőjének, ahogyan azt egy laikus sosem tudná kivitelezni.

Mire gondolok?

Edina megkért, hogy osszam meg vele, mire szeretném, hogy hatással legyen majd a saját karkötőm, ő pedig úgy készíti el nekem, hogy a mindennapokban valóban így fejtsék ki az ásványok a hatásukat.

A hétköznapok során közvetlen vagyok ugyan, de nehezen nyílok meg másoknak, és még kevesebben vannak, akik valóban tudják, milyen érzéseket, élményeket, problémákat és gondolatokat rejtegetek a szívem mélyén. Furcsa, hogy olyan dolgokat írtam le neki magamról, amit egyébként nem szívesen ismernék be másnak, de úgy gondolom, hogy a bizalom ez esetben nagyon fontos, hiszen másképpen hogyan is tudna segíteni nekem?

Így mesélt nekem a munkájáról:

Nyitott voltam és vagyok az ezoterikus dolgokra, így hamar utánanéztem, hogy mit is vásároltam és kiderült, okkal választottam az adott ásványt, melynek később éreztem is a jótékony hatását. (…) Sokat fejlődtem a kezdetekhez képest, rengeteg új ékszerkészítési technikát sajátítottam el és a kiegészítőket is mind nemesacélra és valódi ezüstre cseréltem. Az esetek többségében személyre szabott ékszereket készítek, így mindenki pontosan azt kapja, amire vágyik.

Az egész vállalkozásom nagyon emberközpontú, a rendelések kapcsán számtalan üzenetet váltok a megrendelőkkel, akik gyakran kiöntik nekem a szívüket, feltárják előttem az életük nehézségeit (hiszen azokra keresek kristályokat). Nagy megtiszteltetés ez a bizalom és remélem sokakon sikerült segítenem az ékszereimen keresztül.

Képzeljétek! A karkötő mellé ráadásul kaptam egy nagyon kedves kis levelet is, amiben leírta, hogy az én ékszeremben eperkvarc, ametiszt, lila fluorit, rózsakvarc, szivárvány holdkő, repesztett hegyikristály és rózsaopál is van. Nos, gondolhatjátok, hogy azonnal utánanéztem mindegyiknek. No nem azért, hogy Edinát ellenőrizzem, hanem mert ha ez a világ egyszer magához láncol, soha többet nem tudsz, de nem is szeretnél közömbös maradni iránta.

Teljesen nem osztom meg veletek, mire van hatással az ásványkarkötőm (mert ez egy picit személyes), de a kreativitást biztosan fejleszti, növeli az önbizalmat, segít az ellazulásban és elűzi a stresszt. Ráadásul választhattam hozzá egy kis tappancsos medált is, amit imádok, hiszen a kutyusaim jutnak róla eszembe.

Mit kaptam ettől az élménytől?

Ó, hát ne gondoljátok, hogy csak egy ingyen Dina Charm karkötőt. Messze nem így van. Sok fontos dolgot megtudtam magamról, az ásványok világáról, és Edináról is, aki a végsőkig türelmes volt hozzám.

Bájos személyiségével olyan pluszt adott nekem, ami sokkal különlegesebbé teszi az ékszert, mintha csak egy sima vásárban vásároltam volna magamnak . Élmény vele beszélgetni, az ékszerei pedig a benne rejlő kedvességet, izgalmat és egyediséget sugározzák.

3 comments
  1. Milyen ásványt kellene beszereznem, hogy ne tüsszögjek májustól szeptember végéig a pázsitfűtől és parlagfűtől?

    1. Megnéztem neked: az AKVAMARIN tökéletes erre!

  2. Kedves András! Mint mimdenre, az allergiára is több ásvány bír jótékony hatással, mint az Eszti által is említett akvamarin, aventurin, achát, borostyán, és a fluorit. De vannak kimondottan szénanathára való ásványok is, ezek az akvamarin, borostyán és a rutilkvarc. 😉

    Üdv,
    Dina
    (Dina Charm minerals)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük