Felhőtlen boldogság

Ismeritek Réber László munkáit? Sok Janikovszky Éva könyvet díszítenek a rajzai, igazi humoros, részletekbe menően aprólékos alkotások. Mindig szerettem nézegetni ezeket a képeket, amelyek tökéletesen kiegészítették a könyv sorait. Talán a legfontosabb számomra mégis az a fajta kreativitás volt, amely az emberrel veleszületik. Nem tanult, nem begyakorolt, hanem egyedi.

Mindig is szerettem rajzolni. Kicsi koromban a királylányos, házas, és egyéb rajzaimon igyekeztem kidolgozni minden részletet. Leginkább erre és a színekre összpontosítottam. Szerettem a ceruzák fogását, illatát, és ahogyan egymás mellett elterültek arra várva, hogy kiválasszam őket. Mindig le lehetett kenyerezni egy A4-es papírral és egy ceruzával, mint ahogyan a zsírkrétákkal, filcekkel is. Szerettem a rajzaimmal megfogalmazni a gondolataimat, kifejezni azt, ami éppen foglalkoztat. A fantáziám apró részeit hamar papírra vetettem, és üdvözöltem a színes képeket. Gimiben rajzfaktos is voltam, bár azt már messze nem szerettem annyira. Amikor az embernek megszabják, hogy hogyan legyen kreatív, az már olyan korlátokat állít, hogy elveszik köztük a lényeg. 
Az alkotás öröme.
Mikor Vámos Robi nevét megismertem, először összekötöttem a Táblácskával, mely bizonyára sokatok kedvence. Ezek a vidám színes táblák megjelenítik a megajándékozni kívánt személy életének részleteit, hobbiját, kedvenc szabadidős tevékenységét, ezenkívül bármit, amit a megrendelő vagy az alkotó megálmodik. A táblácskákon mindig megtalálhatod az immár védjeggyé vált napocskát és virágokat is. Mégsem magáról a márkáról szeretnék írni, hanem arról, amit jelent. 

Vámos Robi: Felhőtlen mesterek sorozat, Mucha

Mikor apukám húga elérte a csodálatos 40. életévet, anyukám szerette volna, ha olyan ajándékot kap, ami személyes, egyedi és igazán visszaadja a számára fontos dolgokat. Robi egyik varázsló kolléganője nem csupán elkészítette ezt a táblát. A kép lendületet sugárzott, azt a pezsgést, ami annyira jellemző ránk. Nagynéném színes egyéniségét csodálatosan ábrázolta, és kiemelte a vidámságot, életörömet, ami körülvesz minket. T. nagyon örült az ajándéknak, miután tanulmányozta a legapróbb részletekig.


A Felhőtlen designer még ennél is többre vállalkozott. Szerette volna, ha a vonalai, ábrái nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem a kezet is megdolgoztatják. Rendszeresen megoszt olyan színezőket, melyeket mi magunk díszíthetünk, színezhetünk ki. Ezzel az a célja, hogy a vidám formákat követve magunk is átérezzük a rajzai kedvességét, és az élet apró örömeit. Több óvodás és bölcsis csoport színezte már ezeket a színezőket, mindenféle szivárványos árnyalatokat használva, és Robi meg is dicsérte őket az oldalán. Elmondása szerint csupa olyan dolgot talál ki, amitől az emberek önkéntelenül elmosolyodnak. Így például mágneseket, villanykapcsoló fölé tehető képeket és motiváló kis üzeneteket készít. Egytől egyig rövidek, tömörek, humorosak. Mint ahogyan fent már említettem, szeretem azt, ami egyedi, és nagyon, de nagyon kreatív. Napjaim nagy részében arra összpontosítok, hogy kiéljem a saját kreativitásomat, akár az írásban, akár a kézművességben, akár a körülöttem lévő dolgok koordinálásában.

A munkahelyemen törekszem a közösségépítésre, gyakran próbálom a napi rutint kiegészíteni csapatépítő játékokkal. Szerencsére nekem vannak a világon a legjobb munkatársaim, akárhol is dolgozom. Jelenleg szinte csak csajok vagyunk, sokan, sokfélék. Mindegyiket szeretem valamiért, különféle egyéniségek vagyunk, tele bolondságokkal, vicces szokásokkal, tulajdonságokkal. Ezek a kis drágák mindig benne vannak valami mókázásban, így amikor felvetettem, hogy nyomtassuk ki Robi rajzait és üljünk össze színezni, mindenki kiválasztotta a számára kedves mintát, a legszebb színes ceruzák tulajdonosa, R. hozta a kellékeket, és leültünk alkotni. Majdnem két órán keresztül dolgoztunk vele, de gyönyörű művek születtek. A képeket kitettük a folyosóra, hogy a gyerekek és az ügyfelek akikkel dolgozunk, láthassák. Mivel a szociális szférában dolgozunk, így bőven járnak hozzánk. Egy alkalommal a képeinket látva az egyik kislány kért is ilyen színezőt. 

A pozitív gondolkodás jót tesz az ember lelkének, és a körülötte lévők hangulatán is javít. Robi pedig továbbra is azon munkálkodik, hogy becsempéssze a vidámságot a napjainkba. A többi már csak rajtunk múlik. Színezésre fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük