25+1 topic, amiben talán tényleg olyan zakkantak vagyunk, mi nők…

Mostanában gyakran megkapom, hogy mi nők igazi kefírmániások vagyunk. Még a villamoson a hónunk alatt is a kaukázusi kefír doboza parkol, ha alig tudunk kapaszkodni, akkor is. No persze a kefír mellett ezer más dolgot fel lehetne sorolni a cipőmániától a tökéletes micellás víz kiválasztásának tortúráján át a tavasz végi bikinivásárlásig, ami olykor kiveri a férfiaknál a biztosítékot.

Miért vagyunk zakkantak? – Avagy 25+1 dolog, amit a férfiak sosem fognak megérteni

Az a helyzet, hogy…

 1. Soha nem bízunk semmit a véletlenre. Ha kell, többször is ellenőrizzük, melyik színtípusba tartozunk.
 2. Sokszor meggondoljuk magunkat. Vagyis nem. Vagy mégis.
 3. Nehezen tudjuk eldönteni, hogy melyik táskával induljunk el otthonról. Amikor aztán elindulunk, fix, hogy a másikban felejtjük a legfontosabb dolgokat, úgy mint headset, bérlet, almás müzli.
 4. Nagyjából 10 ugyanolyan nude körömlakkunk sorakozik a polcon. És ez csak a nude. Ott van még a 23 féle piros is, ami persze nem ugyanolyan. Nekünk nem.
 5. A banánreszelőből soha nem elég. Erre is igaz a jól ismert szabály: 1 reszelő nem reszelő. 2 reszelő 1 reszelő. Ésígytovább.
 6. Szeretjük a zöldségeket. Nem azért, mert jó velük ijesztgetni a szomszéd macskát, hanem tényleg. A brokkoli és a karfiol nem virág, nem is dísz, hanem kaja. Bizony. Pedig nem húsból van.
 7. A dobozos-adagolós papírzsepit csak akkor vesszük meg, ha tetszik a doboz mintája is. Igen, tudjuk, hogy alapvetően az csak tároló funkciót lát el, de erről másképp vélekedünk.
 8. Nem veszünk fel rózsaszínt narancssárgával még akkor sem, ha minden más a mosásban van, és fagyoskodni kell a buszmegállóban. Kit érdekel? A színek pszichológiájáról már ne is beszéljünk.
 9. Az ágyneműhúzás rendszeres tevékenység. A hangsúly itt a rendszer szón van, de nem a félévi rendszerességen.
 10. Szívesen szagolgatjuk az öblítőket akár fél órán keresztül is a Rossmannban. Van kedvencünk? Van. De a többinek is meg kell adni a lehetőséget, hogy elvarázsoljon.
 11. A ruhák beszélnek hozzánk. Azt mondják: “Kérlek, vigyél haza. Jó társad leszek, nem mutatom a hurkáidat, nem lesz bennem nagyobb a hátsód, és pontosan passzolni fogok a slimfit farmeredhez. Ííííígérem.”
 12. Bruce Willis és Gerard Butler nem az a “két vén köcsög”. Brad Pitt pedig legenda. Pont. Pont. Nincs vesszőcske.
 13. Jennifer Aniston haja a Jóbarátokban tökéletes. Az összes évadban. Mind olyat szeretnénk, és mind tudjuk, hogy elkészíthetetlen.
 14. Az esküvős filmekben a “valami kék” szent és sérthetetlen. Ha nem érted, ne cikizd, mert életek múlnak rajta.
 15. A kuponos napok tele vannak lehetőséggel. Többnyire lehetőséget adnak arra, hogy ugyanolyan áron vásárolj, mint 2 hete, csak most azt hiheted, hogy rohadt nagyot taroltál. Mégis, megvan az a titokzatosan csábító énekük, amivel úgy láncolnak magukhoz, akárcsak a szirének.
 16. Olyan, hogy “tökéletes bikinialak”, nincs. Még ha azzal is hitegetnek a magazinok. Mi mindig bálna-jegesmedve-elefánt bébinek érezzük majd magunkat a bikininkben. Ha pedig megdicsérsz, az olaj a tűzre. “Hát nem látod, hogy milyen párnák vannak a seggemen? Minek hazudsz, te idióta, ne dicsérj, ha úgyis tudod, hogy nem igaz”.
 17. A Q10 nem egy atombunker titkos elnevezése.
 18. A kisbabák cukik, és nem azért visítozunk, ha meglátjuk őket, mert komplett bolondok vagyunk. Illetve, ez a dolog képlékeny.
 19. A könyvek azért sorakoznak a polcunkon, mert szeretjük a kibelezős-sorozatgyilkosos krimiket, a klasszikus angol irodalmat, és a Harry Pottert. Bár kész vagyon áll a könyvespolcokon, ragaszkodunk hozzájuk, hiába nem mi cipeljük két költözés között.
 20. Az Alkonyat könyvekben Edward Cullen pontosan úgy szereti Bellát, ahogyan mi szeretnénk, hogy szeress. Nem ratyimozi a film sem, csak te nem érted. Semmi baj, mi sem értjük a Mátrixot.
 21. Azért eszünk kefírt, mert rohadt egészséges. És a chia mag sem papagájkaja.
 22. Jamie Dornan azért érkezett erre a bolygóra, hogy megmentse a nők lelkét a legnehezebb percekben.
 23. A piros betűs napokkal ne viccelj, ne mondj szójátékokat és ne hergelj. Mert pillanatok alatt vérengző vadállat lesz a legszelídebb csillámpóniból is. Ilyenkor legszívesebben felzabálnánk a holnaputánt is – kommentek nélkül.
 24. A hobbink fontos számunkra. Mindegy, hogy futunk, kertet kapálunk vagy parfümöt gyűjtünk. Képesek vagyunk teljesen belefeledkezni, és addig űzni, amíg az egész házat benépesítjük virágfölddel, érmekkel, Hamupipőke cipellőkkel, és parfümfelhővel.
 25. És végül, de nem utolsó sorban…a karácsony és a tüll soha nem megy ki a divatból. Carrie tüll ruhái örök kedvencek, a karácsony fényei pedig nyáron is rohadt menők. Bárki bármit mond.

+1.: Határozottan szimpatikusnak tűnik a gondolat, hogy savba mártsuk a fejünket, amikor megtudjuk: megfáztál.

Mi a konklúzió?

Nos, hát talán az, hogy hozzánk, zakkant nőkhöz nincs kulcs. Nincs kisokos. Nincs használati utasítás. Megyünk amerre a szél fúj, mindenfélét összevisszazúzunk, és közben ezerrel mosolygunk. Kissé talán kaotikusnak tűnhet a dolog kívülről, ám a mi fejünkben tökéletes az összhang így is.

Hiába végzel komoly kutatásokat, a végeredmény ugyanaz lesz. Nem fogsz érteni bennünket, de cserébe legalább elmondhatod, hogy “nők…mi lenne velünk nélkületek?” És mi lenne? Hát semmi. Minden nap hús, koszos zoknik, és nonstop DC maraton.

1 comment
 1. Minden nő egyedi, mindegyiknek más furcsaságai vannak. (De szerintem nekünk, férfiaknak is.) De ha megnézem ezt a bejegyzést, meg a szemüvegeset, akkor megint elcsodálkozom, hogy mennyire ellentmond egymásnak a biológia és a nyelvtudomány. A biológiában csak a férfiakban van Y, a nőkben XX, mégis a női tulajdonságokat írjuk ly-nal. (Pl. szeszély, rigolya, nyavalya.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük