Ugye te is imádod a nyári szellő édes illatát?

Igazi nyári gyerek vagyok. A szó minden értelmében. Nyár közepén születtem, imádom a meleget, és az üzemanyag, amivel működöm, a nyár illata. Mindig kell belőle egy dózis, még télen is, különben házisárkánnyá változom, aki naphosszat hisztizik a saját nyomorán.

A nyár első napja a legszebb nap az évben. Azt jelzi, hogy közeleg valami, ami sokkal több és jobb, mint amivel álmaimban találkozom. Érzésekbe és élményekbe kapaszkodom, mert ezek töltenek fel igazán, nem az, ami a lakásban gyűlik évek óta. Nem ruhák, nem ékszerek, nem is drága kütyük. Pedig mindegyikből van pár.

Olyasmire vágyom, ami nem kerül milliókba, inkább megfoghatatlan, és felejthetetlen.

https://napikincsek.hu/2019/07/tokelyre-fejlesztettuk-a-rakka-egest/

Mégis milyen a nyár illata?

A nyári szellőnek boldogságillata van. Olyan illat, amit mi – nyárimádók – már tavasszal megérzünk, és el sem tudjuk képzelni, mi lehetne ennél biztatóbb élmény. Legszívesebben üvegbe zárnám, és minden nap parfümként fújnám szét a levegőben, hogy visszajöjjön az a sok-sok csodás nap, amikor ezeket az illatokat begyűjtöttem és elraktároztam.

A nyári szellő illata olyan, mint egy csokor tulipán, a jégkrém, a naptej, a vattacukor, a főtt kukorica, a strandos hamburger, a nyári parfüm, a klóros víz, a napbarnított bőr, a Balaton, a Duna, a Velencei-tó, a piszkos vasútállomás, a jéghideg kóla, az induló hajó, a harmatos fű, a görögdinnye, a palacsinta, a vászonsátor, a tábortűz, az erdő, a sercegő szalonna, a hűsítő sör, a bodzaszörp, a hajnali szél, a keresztrejtvény, a hekk, és a grillezett hús illata összegyúrva. Az ő mosolya, meg az enyém. A hiszti a napszemüveg vásárlás előtt, a fürdőruhák keresgélése, a hajnali vonatozás egy koncert után. És a szénné égett bőrünk látványa, ami a szemesi strandra emlékeztet még két hét múlva is.

Ilyen illat nincs még egy, és én télen-nyáron azonnal megérzem, ha ránézek egyetlen nyári fotóra. Hát csoda, ha bezárnám ezt az illatot egy dunsztos üvegbe, hogy mindig velem legyen?

2 comments
  1. Jó is a nyár! Nekem is a kedvenc évszakom, de én minden évszakban megtalálom a szépet. De hogy fér nálad össze ez a nyárimádat a krónikus karácsony-függéseddel?

    1. Én is találok minden évszakban szépséget, de a nyár utánozhatatlan 🙂
      A karácsonyimádat és a nyárfüggőség, illetve a karácsonyfüggőség és a nyárimádat együtt olyan, mint a savanyúcukor. Nem rossz a savanyú, és nem rossz a cukor, de a savanyúcukor együtt mégis jobb náluk.
      Nyáron a karácsonyra gondolok, karácsonykor pedig egy kicsit mindig a nyárra. Illetve Szentendrén van egy karácsonybolt, ami télen-nyáron nyitva van. Oda mindig elmegyünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük