Kipróbáltuk a MÁV-HÉV Zrt. Valentin-napi útját – IMÁDTUK!

Mielőtt bármit is írnék a MÁV-HÉV Zrt. Valentin-napi programjáról, le kell szögeznem, hogy kb. annyira szeretem a Valentin-napi erőltetett eseményeket, mint a csótányokat a reggelimben. Hamarabb pacsizok 53 madárpókkal/min., mint hogy betegyem a lábam bárhova, ahol lufik, és rózsák vannak. Hát bakker, a HÉV megalkotta a lehetetlent, állati jó volt a Valentin-nap, rózsák ide vagy oda. Az ötlet parádés volt, az élmény pedig megismételhetetlen.

Mivel tarolt idén február 14-én a H5-ös HÉV?

Nagyjából egy hete tudtam már, hogy Valentin-napon megyünk valahova, amin igazából meg is lepődtem, mert ezt az ünnepet egyikünk sem kedveli. Ebben közrejátszik az a giccses műanyag érzés, ami ilyenkor a boltok hangulatán is érződik. Talán éppen ezért, annyira be voltam sózva, hogy vajon mégis hova megyünk, hogy legszívesebben azonnal rákérdeztem volna, mi lesz a meglepetés. Ám ezt a Batthyány térig nem tudtam meg.

D. csak annyit mondott nekem, hogy nagyjából 30 perc a program, és hogy fogalma sincs, miről van szó pontosan, de gondoljak arra, hogy olyasmi lesz amit ő is nagyon kedvel. Igazából még akkor sem jutott eszembe, hogy vonatra szállunk majd, amikor az aluljáróban sétáltunk, elvégre a munkám a Dunakanyar bűvkörében telik és a szülőfalum is a Dunakanyarban fekszik.

Kábé nyolcezerszer utaztam már a H5-ös HÉV-en. Na de nem ilyenen!

A pezsgő, a hegedűszó, és a Kovi film

Felszálláskor hihetetlen izgalomban voltam, elvégre a társaság olyan bátor párokat keresett, akik szívesen vennének részt egy titkos programon. Se énekelni, se táncolni nem akartam közönség előtt, ebben biztos voltam, arra azonban nem gondoltam, hogy egy Valentin-napi járatra szállunk fel, 11 másik párral, és egy igencsak létszámkorlátos program vár ránk.

Egy szmokingos ceremóniamester köszöntött, és amint elindult a járat Aquincum felé, valódi Szerelemvonat lett belőle. Igen, jól olvasod, de ez nem az a ciki lagzis menetelés volt. De nem ám!

Itt és most leteszem a NAGY ESKÜT, nem folyt a nyál a térdünkig a túlzott romantikától.

Volt pezsgő, rózsa, lufik, élő hegedűmuzsika, éneklés és persze csoki is, de úgy, hogy közben a kivilágított járaton ültünk, kint már sötét volt, és fogalmunk sem volt, mi történik majd a következő percben. Folyamatosan fülig ért a szánk.

Haláli volt az élmény, és mivel mi igazi utazóbolondok vagyunk, és utazásaink során mindig az egyedi kalandokat keressük, még boldogabbak voltunk, hogy ennyire rendhagyó élményben lehet részünk.

Romantikus volt? Igen. Szeretem a romantikát, mérsékelten. Mondjuk úgy, hogy lefejezve.

Giccses volt a program? Nem, nem volt az. Sokan kommenteltek a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldalán azzal kapcsolatban, vajon mire számíthatnak a Valentin napi járat utasai.

Ezennel nekik üzenem: nem azért volt akkora a titkolózás, mert Kovi fimet forgattunk, bár a tippen sokat nevettem.

Mi egyszerűen csak kipróbáltunk valamit, ami nem hétköznapi, és amire holnap, vagy két nap múlva már nem lesz lehetőségünk. Köszönjük az élményt, klassz esténk volt!

1 comment
  1. A Valentin nap engem is megihletett, tegnap este slam poetry rendezvényen előadtam róla… https://osszegyujtve.wordpress.com/2020/02/14/februar-14/

    És tudod-e, hogy a Valentin-napon kívül még minek a világnapja február 14? Az epilepszia világnapja! Szerintem nem véletlen, nagyon hasonló a két betegség. Mindkettő görcsös, öntudatlan állapot. 🙂

    De azért ennek a HÉV-nek a kedvéért, lehet, hogy egyszeri alkalomra én is szereztem volna valakit magamnak! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük