Amikor kevesebbet vársz, de sokkal többet kapsz – Gáspár Zsolti

Sosem hittem volna, hogy egyszer erről fogok írni, de úgy tűnik, mégis. A minap láttam egy Joshi Bharat által vezetett beszélgetést a tévében, ahol Gáspár Zsolti volt a vendég. Mivel szinte mindent online nézek, mert utálok tévézni, így már az is csoda, hogy a tévében erre az adóra kapcsoltam, de nagyon kíváncsi lettem Zsoltira, gyakorlatilag már az első másodperc után. Miért?

Hát komolyan mondom, hogy legszívesebben elbőgtem volna magam attól, ahogyan ez az egyszerű, szerény és jólelkű emberke megnyilvánult. A Gáspár család egyértelműen Győzike miatt lett ismert, de az Ázsia Expresszben Evelin és Zsolti útját követhettük végig. Mielőtt az a vád érne, hogy miért írok bulvár témában, megnyugtatok mindenkit, nem teszem. Zsolti Joshi Bharat társaságában olyan oldalát mutatta meg, amit mindannyian megirigyelhetünk, és ha erről senki nem ír, akkor nekem kell, mert egészen elképesztő volt.

Úgy beszélt a családjáról, a feleségéről, a gyerekeiről, hogy összeszorult a szívem. Ennyi szeretet, tisztelet és megbecsülés kevés emberben van, mint benne. Ahogyan egyre jobban belelendült a mesélésbe, elmondta, hogy ő nem tartja magát okos embernek, de szorgalmas, és nincs baja azzal, ha dolgozni kell. Már kamaszkorában a disznók között segített az édesapjának, most pedig elmegy szívesen ide-oda, ha a műsor kapcsán hívják, de alapvetően nem vágyik sikerre, nem szeretne influencer lenni, nincs közösségi oldala sem. Megéli a pillanatokat, hisz a család összetartó erejében. Büszke Evelinre, mert a családban neki lett először felsőfokú végzettsége, és nagyra tartja az édesapját, akinek még ma is szinte mindenben kikéri a tanácsát.

Néha pityeregtem, néha kacagtam, miközben a tévében ezt a hapsit figyeltem, mert ezt máshogyan nem lehetett nézni.

Gáspár Zsolti nagyjából 20-25 percig szerepelt az adásban, de nem volt egyetlen perc sem, amikor ne kapta volna meg a maximális figyelmemet. Le a kalappal azok előtt, akik ehhez hasonló értékek mentén élik az életüket. Szeretnék egyszer olyan alázatos és figyelmes lenni, mint ez az ember, hiába hiszi bárki róla, hogy egy bohóc a testvére árnyékában. Nem az. Vagy inkább nem csak az.

Szeretném egyszer Gáspár Zsolti szemüvegén át szemlélni a világot. Biztos, hogy sokkal több fényt látnék meg benne.

1 comment
  1. Ez nagyon meglepő volt. Én csak annyit tudok erről az emberről, hogy Győzike öccse, és ez már elég is volt ahhoz, hogy ne legyek rá kíváncsi (ráadásul az én öcsém is Zsolt, és ez még egy mínusz pont volt a szememben, a “valakinek az öccse és még Zsolt is” nálam a legrosszabb párosítás), de ha tényleg ilyen értékek vannak benne, az meglepően jó és nagyon pozitív.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük