A te táskád is olyan belül, mint egy konténer?

Az enyém igen. Mindegyik táskám. No persze nem kívülről, hiszen az utóbbi időben már csak magyar designer táskákat hordok, amelyek egytől egyig gyönyörűek. Na de a belsejük… az maga a megtestesült, jól megrakott konténer. Ha a szaga is olyan lenne, biztosan senki nem hinné el, hogy nekem igenis fontos, mit viselek.

Mivel folyamatosan váltogatom a táskáimat az úti célomtól és a ruháimtól függően, ezért mindig csak a fontos dolgokat pakolom át az új táskámba, így a sok szemét, zacskó, kupak nélküli toll és minden más ott szundikál, amíg tovább nem “díszítem” a táskát még több felesleges cuccal.

Nagyjából úgy képzeljétek el a helyzetet, hogy adott egy hófehér ház, aminek tulipán, csúszda, és medence van a kertjében, télen pedig égősorok díszítik a kertjében álló tujákat. Belül azonban három hetes mosatlan edények állnak a mosogatóban, amin majdhogynem öklömnyi csótányok másznak, a mosógép pedig már nem is látszik a rádobott szennyes ruháktól. A saját otthonom nem ilyen, mégis, a táskáim konténerként üldögélnek a csodásan berendezett gardróbomban. Na de mi ennek az oka?

Hogyan lesz ebből igényes táska?

Bárcsak rávághatnám, hogy egy kis rendrakással. De az nem én lennék, ugyanis az talán a mostani helyzetet megoldaná, viszont hosszú távon továbbra is gondolatban csótányok kóstolgatnák a táskámban a papírba csomagolt, három hete szétolvadt HubbaBubba haldokló maradványait.

Így tehát vérbeli grafomán csodabogárként azt találtam ki, hogy írok egy listát, amiről készül majd egy lista, így a végső lista már útmutatást nyújt a szépen rendezett, nyári táskáimhoz. Ha a ti táskátokban is hangosan kiabálnak a kipotyogott, legkevésbé sem gusztusos Orbit drazsék, és vonyítva sírnak a gombócokba gyűrt, vagy cafatokra tépkedett papírzsebkendők, azt javaslom, kövessétek a bolond kis listám pontjait a szuperrendezett végeredmény érdekében!

TOP10 tipp a rendezett nyári táskákhoz!

1, Kezdődjön a takarítás!

Ürítsétek ki TELJESEN a táskát, fordítsátok ki a zsebeit, és rázzátok ki jó alaposan. Ha az anyaga nem igazán engedi a mosást, egy nedves ronggyal töröljétek át jó alaposan a belsejét többször is. A beleolvadt rágót, és 10 éves cukorkát így végre száműzitek.

2, Rendszerezz okosan!

Válogassátok szét a táskába kerülő holmikat kis csoportokba. Máris mutatom, hogyan!

3, A legfontosabb holmik

A telefont, fülhallgatót, bérletet, igazolványtartót és gyorstöltőt tegyétek külön zsebbe, hogy ne keveredjenek össze semmivel. Mehet ide a pénztárca is, aminek az aprópénzes részébe érdemes elrejteni a hullámcsatokat, mert másképpen tuti eltűnik mind a 200db az 5 literes táskában. De komolyan. Ha teljesen kiürítem a táskát, akkor sem találok egyetlen kárörvendő darabot sem mutatóban, és gyanítom, ti is pontosan így jártok minden egyes alkalommal.

4, Fürdőszobai kütyük 1.

Érdemes egy külön kis tartóba tenni a papírzsebkendőket, tampont, és az SOS gyógyszereket. Fejfájáscsillapító, savlekötő, és görcsoldó szinte mindig van nálam… és ezek persze mindig akkor bujkálnak előlem, amikor éppen készülök felvenni a döglött bogár pózt a buszmegállóban.

5, Fürdőszobai kütyük 2.

A következő kis tároló a sminkcuccoké, a dezodoré, és a parfümé. Nálam mindig van szempillaspirál, szemceruza, és egy kis pirosító, illetve folyékony kézfertőtlenítő is. Sőt! Ha délután még megyek valahova, akkor bedobom az aktuális körömlakkomat is, mert tutira én vagyok az, akinek lepattogzik a villamoson a lakk azért, mert valami idióta nekilök a kapaszkodónak.

6, Könyv

Nálam a könyv alaptartozék, amihez már van saját könyvborítóm is. Megvédi a portól és minden kosztól a könyveimet, és azért is nagy becsben tartom, mert a From SMV bájos varrótündére, Virág készítette nekem. Ha ti is gyakran olvastok, ügyeljetek rá, hogy biztonságban, jó helyen legyen a könyvetek vagy az e-book!

7, Kulcsok

Ami mindig eltűnik minden táskámban, az a KULCS. Bármit csinálok, a kis szemét kulcsaim mindig elbújnak a legtávolabbi tiltott zsebbe, ahova már tényleg csak az Orbit drazsék jutnak el. Ti is így vagytok ezzel?

Szemeljétek ki a legpraktikusabb helyet a táskában a kulcsaitok számára, és törekedjetek rá, hogy mindig oda tegyétek őket. Különben legközelebb megint úgy érzitek majd, hogy hamarabb lesz zombiapokalipszis Kőbányán, mint hogy megtaláljátok a rohadékokat.

8, Víz

A nagy melegben mindig van nálam citromos víz, amitől a táskám borzalmasan nehéz lesz. Ezen nem nagyon szeretnék változtatni, de jó lenne odafigyelni rá, hogy ne úgy dobjam a flakont a táskámba, mintha közben arra a nénire gondolnék, aki háromszor lökött félre a buszon a húzogatós kocsijával, mert nem mentem 2 centivel arrébb, hogy 8 megálló múlva le tudjon szállni. A végállomáson.

9, Vászontáska

A zacskókat gyűlölöm, mert sosem passzolnak a ruhámhoz és gusztustalanul hozzátapadnak a lábamhoz, ha a buszsofőr úgy dönt, hogy ideje befűteni a buszon, amikor kint 40 fok van, és a napsugarak is hozzátesznek +2 fokot a busz belső hőmérsékletéhez.

A vászontáska hasznos, praktikus megoldás, és divatos is. Rengeteg egyedi változattal találkozhattok nap mint nap, és szépen összehajtogatva kis helyen is elfér. A sima zacskókat nem vagyok hajlandó a táskámba belehajtogatni.

10, Napszemüveg

Ha nem hordom a napszemüvegem, 1mp alatt azonnal könnyezni kezd a szemem, lefolyik a kevéske smink is a szememről, és úgy nézek ki, mint aki három hete hangosan zokog, mert véget ért a Trónok harca. Ha pedig felveszem a nem dioptriás napszemüvegem, homályosan látok mindent és mindenkit, ami/aki 2 méternél messzebb van tőlem. Hunyorgok, hogy jobban lássak, a ráncaim egyre mélyebbek lesznek, és a buszon 2 perc alatt hányingerem lesz attól, hogy alig látok.

Mégis, a napszemüveg mindig nálam van, jó esetben a tokjában, amiben nem karcolja össze a 900 hullámcsat, ami soha nem jön elő a titkos tárolóból, csak akkor, ha bele kell karcolni az Eiffel-torony képét a lencsékbe. Mondtam én, hogy rohadékok!

A tokot tehát ne hagyjátok otthon akkor sem, ha úgy érzitek, mindvégig rajtatok lesz a napszemüveg.

Készen van a tökéletes nyári táska? Ugyan!

Bár igaz, hogy ELMÉLETILEG minden a helyén van, és nem tanyáznak hatalmas pókok egyik rejtett zsebben sem, de hiányzik még valami… No de mi? Én sem tudtam addig, amíg rá nem találtunk egymásra Schütz Gabriellával, aki a Pomanders brand megálmodója. Na ezt kapjátok ki, mit kaptam a tökéletesen egyedi, nyári táskáimhoz!

Illatos táskaékszert!

Nem vicc, tényleg! Most látom magam előtt, ahogy kedves blogger cimborám, Mészáros Andris először a fejéhez kap, majd gondolatban rögtön mellette-ellene listát készít a korábban nem látott/hallott érdekességről, színtiszta, merev érvek alapján. Andris, igen, illatos táskaékszer. 🙂

Ha valaki értékeli az ilyen különlegességeket, akkor az én vagyok, főleg akkor, ha olyan ékszert viselhetek, ami még csak kevés embernek van az országban. Gabriella nemzetközi okleveles aromaterapeuta, aki csak minőségi illóolajokkal dolgozik, ez a táskaékszer pedig valójában nem más, mint egy illatszelencés ásványékszer, amihez én választhattam ki a számomra szimpatikus, LEVENDULÁS-MANDARINOS illatot.

Az illatot egyébként kis pomponokra kell csepegtetni, amelyek egy fémkalitkába kerülnek a valódi ásványok mellé. Az én táskaékszerem fluoritból és hematitból készült, a színeit imádom, és a hangulatát is, ahogyan persze a bájos kis szelencét is (bár igazából mindegyik színvilág tetszik)! 🙂

Éééés ami a legjobb! Tudtátok? A reneszánsz divat szerint az uralkodó osztály tagjainak márpedig volt illatos ékszere! Na és persze már nekem is van! Annak idején, amikor a visegrádi Renaissance Étteremben dolgoztam nyáron, és mosolyogva viseltem a korhű, hosszú ruhát a 40 fokban, sosem gondoltam volna, hogy egyszer újra boldogan viselek majd korabeli holmit! 🙂

Úgy érzem, így lett igazán teljes a nyári szettem a csodálatosan illatos táskaékszerrel, a rendezett fakkokkal, és a ragacsos HubbaBubbák nélkül. Tarantulák sincsenek sehol. Sem Orbit drazsék.

Nofene. Még a végén kiderül, hogy nem is vagyok az a fajta kupis csaj, akinek mindig egy 10 kilós konténer lóg a vállán?

2 comments
  1. “Na de a belsejük… az maga a megtestesült, jól megrakott konténer. Ha a szaga is olyan lenne, biztosan senki nem hinné el, hogy nekem igenis fontos, mit viselek. ” – Na, hát erre találták ki, direkt neked az illatos táskaékszert! 😀

    1. Kösziiii 🙂 🙂 🙂 Jesszus, még az is furcsa tőled, ahogy leírtad a szót 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük