Keksz, kakaó, bekuckózás – Pasi módra!

Évek óta nagy kedvencem, amikor hétvégén jut egy kis időm arra, hogy bemásszak a pihepuha takaró alá (karácsonyi) filmeket nézni. Ilyenkor mindig bekészítek egy bögre kávét, meg egy kis kekszet, és közben rendezgetem a kis cuccaimat, jegyzeteket írok, vagy olvasok. A napokban ennek az elcsökevényesedett PASIS verzióját értem tetten, nem kis meglepetésemre. Nagyon vicces jelenet volt.

NFL lázban égünk

A sztorihoz tudni kell, hogy néhány éve beköltözött az életünkbe az amerikai foci, és azóta D. akkora NFL őrült lett, hogy NFL szezonban felborulnak a hétköznapjai. Heteken át hajnalban kel – akár 3-kor is – azért, hogy végignézzen egy több órás meccset, miközben a telefonját nyomkodja, nehogy belealudjon az évszázad mérkőzésébe. Én is igyekszem figyelemmel követni az eseményeket, hiszen nagyon szeretem azt a hangulatot, ami körbelengi az amerikai focit és a szurkolói lázat, de D.-hez képest kispályás vagyok. Csak a példa kedvéért, van egy hatalmas (giganagy) Dallas Cowboys szurkolói zászlója.

Ezt ki akarta akasztani a NAPPALINKBA, mert szerinte az bizony nagyban hozzájárul(na) a csapat sikeréhez. Nagyobb, mint egy zuhanyfüggöny, ezt hozzá kell tennem.

Megjegyzem, a zászló nincs a nappaliban. Indítványoztam, hogy kiteheti, de akkor keressen egy másik albérletet, ahol nekem egy saját hatalmas gardróbom lesz, normális méretű polcokkal, táskaállványokkal, stb. Ugyanis amíg én nyomorgok a kis cuccaimmal, addig nem szeretnék egy amerikai foci birodalomban élni az őszi/téli hónapokban.  Bármennyire is tetszik a királykék, ezüst, metálezüst kék, és fehér színű csapatszín kombináció. Mert amúgy azzal nincs bajom, csak a kolesz feeling már nem annyira passzol az életemhez, mint 10 éve.

A tettenérés

A minap D.-hez hasonlóan én is nagyon korán keltem, és kiérve a nappaliba azt láttam hajnali 4-kor, hogy D. a kanapén fekszik betakarózva,

egy kekszes tálkával és egy MIZOs tejesdobozzal a kezében.

Egyem a kis szívét, nem vette a fáradtságot, hogy kitöltsön magának egy pohár tejet, neki mindjárt a doboz kellett. Elvégre, ha jó a meccs, nem fog a hűtőhöz rohangálni. Érthető, nem igaz? (Amúgy pedig már 2 doboz Jogobellán túl volt.)

Eszembe jutott Bridget Jones, ahogyan tömi magába szerelmi bánatában a szénhidrátot. Csak D. arcán nem a végtelen reménytelenség tükröződött hajnalban. Ő hitte és tudta, hogyha a Télapónak energiát ad a tejecske és a keksz december 5.-én éjjel ahhoz, hogy betuszkolja a pocakját a világ összes gyerekes házának kéményén, akkor ő is segítheti ezzel a kedvenc csapatát.

Úgy festett a keksszel, mint egy gazdag hörcsög. Imádtam a látványt.

Így történt, hogy tanúja lehettem annak, milyen a pasi verziója egy bekuckózós, kekszes tévézésnek.

Hogy jön ide a kakaó?

Egy szép nap, a változatosság kedvéért szintén hajnal 4-kor megjelent D. a hálószoba ajtajában egy bögre kakaóval, és egy kekszes tányérral a kezében. Igyekezett engem is bevonni a nagy szurkolásba, így én is Télapó-féle keksztuningot játszottam. Benyomtam 2 kekszet, megittam a kakaót, és aludtam szépen tovább. Hami kutya pedig nem értette, hogy mi a fene baja van ennek a két idiótának körülötte. Azért egy kutyakekszre ő is lehúzta D.-t, biztos, ami biztos.

Bármennyire is izgalmas egy NFL meccs, én inkább maradok a hétvégi karácsonyi film maratonnál, két kutyával, egy halom notesszel, körömlakkal, és színes párnával. Ez az én pályám, de legalább megtudtam, hogy a pasiknál is van hörcsögözős keksztárolás, és kalóriacunami egy-egy izgalmas eseménynél. Utána meg jöhet a lakásban labdázás, mert ugyebár nekünk NFL labdánk is van (igazából kettő, mert anyukámnak köszönhetően még egy NFL labda párna is van), csak hogy ne legyenek biztonságban a kutyák, és a kerámia biszbaszok.

Mondtam már, hogy imádom az amerikai focit?

Ui: Óóó, a legjobbat kihagytam. Ugyebár D. a telefonját nyomogatja meccs közben. Na de MIT NÉZ? Hát kérlek szépen, bejárja Google térképen Kisvárda utcáit, mert most Vác, Gyirmót, és Siófok mellett már Kisvárda foci drukkerek is lettünk, csak hogy még több csapat eredményét kelljen meghallgatnom egy-egy TippmixPro online sportfogadás akció előtt.

Köszöntelek a világunkban, ahol a meccs nem tréfa, a touchdown nem csak valami focis flikkflakk, és a keksz nem játék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük